Drukāt

Sarunu loks "Skaņrades gars"

.

Izstāžu cikls un sarunu loks “Latvijas gars” Carnikavā turpinās, apskatot tēmu “Skaņrades gars”.

Runājot par mūsu nāciju, bieži tiek izmantots epitets – latvieši ir dziedātāju tauta. Mēs lepojamies ar daudziem latviešu mūziķiem – komponistiem, diriģentiem, operdziedātājiem, orķestriem, koriem un kamermūziķiem, kuri guvuši atzinību pasaulē.

Kas ir mūsu nācijas muzikalitātes pamatā? Kā un kur skan latviešu komponistu radītā mūzika šodien? Kas ir tā unikālā latviešu mūzikas radīšanas esence, iedvesma, motivācija un spēks? Kas veido Latvijas skaņrades garu, kā Latvija skan šodien un kā skanēs vēl turpmākos simt gadus?
Skanrades gars lapai jauns
Uz šiem un citiem jautājumiem centīsimies rast atbildes 4.martā plkst.18.00 sarunu lokā “Skaņrades gars” kopā ar Latvijas mūzikas pārstāvjiem – Valsts akadēmiskā kora “Latvija” māksliniecisko vadītāju un Latvijas mūzikas akadēmijas Kora diriģēšanas katedras vadītāju, diriģentu Māri Sirmo, komponistu un sitaminstrumentu virtuozu Rihardu Zaļupi un dziedātāju, diriģenti, komponisti Lauru Jēkabsoni. Sarunu vadīs mūzikas žurnālists un komponists Edgars Raginskis.

Pasākumā tiks atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas studentu un absolventu izstāde “Skaņa, kas neeksistē”, kurā būs apskatāmi Sandras Strēles, Madaras Lazdiņas un Madaras Auzenbahas mākslas darbi. Izstāde pievēršas skaņas un klausīšanās kultūras atspoguļojumam vizuālajā mākslā, risinot skaņas atmiņas, priekšstatu un kustības aspektus. Izstāde Carnikavas tautas namā “Ozolaine” būs apskatāma līdz 24. aprīlim.