Drukāt

Atklāta izstāde "Vēstures gars"

.

014. augustā Carnikavas tautas namā “Ozolaine” atklāta interaktīva izstāde “Vēstures gars”, aicinot lielus un mazus izstādes apmeklētājus iepazīt Carnikavas zvejniecības vēsturi un doties simboliskā ceļojumā cauri laikiem, par pavadoni izvēloties carnikaviešu uzticamāko līdzgaitnieci - laivu.

ATTĒLU ATSKATS

TV "SPEKTRS" SIŽETS LTV1

Laiva ir simbols Carnikavai kā vietai Gaujas un jūras tuvumā, kā arī simbols tās senajam arodam – zvejniecībai. Izstādē var uzzināt daudz interesantu faktu par zveju un tai nepieciešamajiem rīkiem, kā arī izmēģināt roku jūrnieku mezglu siešanā.

Carnikavas vēsture glabā ne tikai zvejnieku aroda noslēpumus, šeit dzimuši arī daudzi tālbraucēju kapteiņi un 20.gs. 70-tajos gados konstruētas un ražotas pat pirmās daudzkorpusu jahtas Padomju Savienībā. Īpaša ekspozīcijas daļa veltīta katamarānam “Kaupo”, kas gadsimtu mijā veica ceļojumu apkārt pasaulei – pirmo šāda veida braucienu Latvijas vēsturē.

Izstādi var apskatīt katru darba dienu no plkst. 10:00 līdz 16:00 (citos laikos, iepriekš zvanot 29541105). Nēģu svētku laikā, 26. augustā no plkst. 10:00 līdz 18:00 izstādē ciemosies “Pilsētas jahtklubs”, kas atvedīs līdzi nelielu jahtu un pastāstīs par burāšanas prasmju apguvi bērniem un pieaugušajiem.