Drukāt

Iedejo rudenī!

.

6. oktobrī plkst. 19:00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine" laikmetīgās dejas kompānijas ''Ārā'' horeogrāfe un dejotāja - Agate Bankava piedāvā skatītājiem dejas izrādi ''Fafabulala'', paverot telpu diskusijām par cilvēka uztveri, nostāju, kas laika gaitā mēdz mainīties.

Agates Bankavas izrāde ''Fafabulala'' vēstīs par divu cilvēku komunikāciju, kas, lai cik mēs būtu toleranti un demokrātiski, vienmēr būs subjektīva. Atšķirība ir tikai mūsu attieksmē, veidojot dialogu vienam ar otru, ķermenisku vai verbālu. Dejas izrāde atgādinās, ka nav vienas patiesības. Dzīvē viss ir mainīgs, no asarām līdz smiekliem un otrādi.

FAFABULALA izrāde Carnikava lapaiDejas izrādes Fafabulala stāsts ir mūsdienās aktuāls temats, kur steidzīgajā ikdienas solī mēdzam aizmirst vai nepievērst uzmanību savstarpējai komunikācijai. Dramaturgs I.Briedis, rakstot izrādes recenziju velta tai ne tikai labvēlīgu vērtējumu, bet arī trāpīgi izrādi sauc par ''iekšējo žestu simfoniju''. Šī izrāde parāda kā ar kustību un bez vārdiem arī var izstāstīt stāstu par divu cilvēku attiecību pasauli to pat netulkojot vārdos. Skatītājiem izrāde varētu šķist saistoša, kā vēl viens veids , kur nodod vēstījumu caur enerģisku abu dejotāju saspēli dejā.

Šī izrade noteikti būt labs ievadījums laikmetīgās dejas pasaulē skatītājam, kurš ar laikmetīgo deju līdz šim nav saskāries. Pat ja sižeta vai darbības līnija varbūt kādam nakts stundā šķitīs nenolasāma, skatītāju aizraus izrādē sastopamais humors un divu profesionālu dejotāju atlētiskās kustības.

Tāpat varētu teikt, ka izrādei piemīt potenciāls uzrunāt jauniešu auditoriju ar tās dinamisko raksturu, atlētiskām kustībām, kuras varētu saistīt jauniešu uzmanību.

Laikmetīgās dejas kompānijā "Ārā" darbojas 13 mākslinieki (Agate Bankava, Modris Opelts, Jānis Putniņš, Rūdolfs Gediņš, Eva Kronberga, Rūta Pūce, Anna Novikova, Ivars Broničs, Anne-Birte Norda, Sandra Lapiņa, Anastasija Lonšakova, Taisija Frolova un Olga Žitluhina). Dalībniekus vieno kopīga telpa, nodarbību un mēģinājumu grafiks un vēlme veidot un attīstīt laikmetīgās dejas tradīcijas Latvijā.

Laikmetīgās dejas izrāde FAFABULALA
Horeogrāfe: Agate Bankava
Dramaturģe: Anna Zvaigzne
Dejo: Rūdolfs Gediņš, Jānis Putniņš
Producente: Ina Ločmele

Izrāde skatāma 6. oktobrī, plkst. 19:00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine", Jūras ielā 1a. Ieeja bez maksas.