Drukāt

Mākslas un sapņu ķērāji Carnikavā

.

17. martā plkst.17:00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine" tiks atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas studentu izstāde "Sapņu ķērāji", kas ir iekļauta simtgadei veltītā izstāžu ciklā "Latvijas sapņi".

"Tradicionāli sapņu ķērāji ir amuleti, kas uztur saikni ar garu pasauli un palīdz orientēties sapņos. To pamatuzdevums - šķirot labos sapņus no sliktajiem. Te sapņu ķērāji esam mēs paši – Latvijas Mākslas akadēmijas studenti. Sapņot nozīmē radīt un radīt nozīmē sapņot." – tā par izstādi saka tās veidotāji – mākslinieces Kristīne Rublovska, Laura Veļa, Kristīne Martinova, Kristīne Kutepova un Dārta Lote Bērziņa.

Sapnu keraji plakats lapai

Izstādē būs apskatāmas gleznas un telpiski objekti, kas ļaus skatītājiem ielūkoties sapņu pasaulē. Izstādes atklāšanas dienā būs iespēja pagulēt īpašā sapņu dīvānā un piedalīties radošās meistardarbnīcās bērniem, kurās varēs ļauties krāsu un sapņu priekiem. Gan lieli, gan mazi apmeklētāji būs aicināti uzzīmēt savu sapni ar gaismas palīdzību.

Izstāde ir iekļauti izstāžu triloģijā, kas jau trešo gadu, gatavojoties Latvijas simtgadei, norit Carnikavas tautas namā "Ozolaine". 2018. gads ir veltīts tēmai "Latvijas sapņi" un iezīmēs nākamās simtgades dimensiju.

Izstāde notiek sadarbībā ar biedrību Latvian Artists, kas veicina mākslas un kultūras pasākumus ārpus lielpilsētām. Izstāde apskatāma Carnikavas tautas namā "Ozolaine" līdz 25. aprīlim.