Drukāt

Carnikavas novada iedzīvotāji un mākslinieki tiek aicināti iesaistīties mākslas dienu akcijā un izstādē

.

Šogad mākslas dienu ietvaros Carnikavas novadā noritēs divas norises, kas radošās aktivitātēs iesaistīs gan novada iedzīvotājus, gan māksliniekus no tuviem un tālākiem novadiem.

Piejuras sapni 2018 FB akcija JAUNS lapaiZibakcija "Piejūras sapņi"

Sagaidot Latvijas simtgadi, novada iedzīvotāji, uzņēmēji, sportisti, skolēni, pašvaldības un nevalstiskās organizācijas, kā arī mākslinieki aicināti piedalīties valsts svētkiem veltītā akcijā "Piejūras sapņi", kuras laikā tiks veidots mūsu novada sveiciens Latvijai. Tā ir iespēja ikvienam no mums pateikties par skaistāko vietu, kur dzīvot, radīt, mācīties, sportot, strādāt, atpūsties un piepildīt savus sapņus.


Ideju par savu "Piejūras sapni" var īstenot jebkādā tehnikā, ar nosacījumu, lai kompozīcija ir apskatāma no augšas, jo mākslas performances tiks filmētas ar dronu palīdzību no "putna lidojuma", iemūžinot novadnieku vizuālo sveicienu Latvijai simtgadē. Idejas piemērs priekšstatam – no cilvēku grupām veidoti uzraksti vai zīmējumi, smiltīs veidoti uzraksti vai zīmējumi, no dažādiem materiāliem un priekšmetiem veidoti burti, cipari, uzraksti, zīmējumi, attēli, simboli u.c.

Akcija norisināsies 19. un 20. maijā visā Carnikavas novadā. Ikvienam interesentam, organizācijai vai kopienai ir iespēja līdz 16. aprīlim pieteikt savu dalību akcijā. Lai piedalītos, jāiepazīstas ar akcijas NOLIKUMU un jāaizpilda PIETEIKUMA ANKETA.

Akcijas laikā uzņemtie video un foto materiāli vēlāk tiks apkopoti īsfilmā un simtgadei veltītā izdevumā.

Lai mūsu sveiciens un pateicība aizskan augstu un tālu izplatījumā!

Piejuras sapni 2018 PIETEIKSANAS izstade lapai1Izstāde "Piejūras sapņi"

Mākslinieki ir aicināti pieteikt darbus ikgadējai mākslas dienu izstādei, kas norisināsies tautas namā "Ozolaine" no 27. aprīļa līdz 20. maijam. Izstādes tēma ir "Piejūras sapņi".

"Piejūras sapņi" ir latviešu kā jūras krastā dzīvojošas nācijas iekšējā spēka un identitātes meklējumi nākotnes kontekstā. Sapnis, kas izsapņots tagadnes telpā, ir pirmviela nākotnes matērijai un dzīves telpai.

Gaidīsim pieteikumus līdz 9. aprīlim.
Izstādes NOLIKUMS un PIETEIKUMA ANKETA