Drukāt

Simtgades izstāžu cikla ietvaros Carnikavā atvērs izstādi “Mūsdienu mitoloģija”

.

10. jūnijā plkst. 18:00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine" tiks atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbu izstāde "Mūsdienu mitoloģija", kas meklēs iekšējā radošā spēka, senās tradīcijas un dabas enerģijas savstarpējās mijiedarbības un saskarsmes punktus, tā veidojot jaunas teiksmas un mitoloģiskos motīvus mūsdienās.

Izstāde "Mūsdienu mitoloģija" ievedīs rituālā noskaņā, spēka simbolos un akcentēs dabas viedumu. Jau izsenis cilvēcē bija svarīgi apzināties spēcīgās enerģijas, to ietekmi un prasmi tās savaldīt. Saulgriežu noskaņām svētīta, tā spēs iedvesmot un aizmirsties!

Musdienu mitologija plakats 2018 lapaiIzstādi būs aplūkojami Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbi: gleznotāju, keramikas, tekstilmākslas, tēlniecības un modes mākslinieču radošais redzējums. Jaunie talanti ar saviem darbiem ir priecējuši arī ārvalstu apmeklētājus, taču vienkopus izstādē būs redzami pirmo reizi.

Visas mākslinieces ir sievietes, tāpēc izstādē spēcīgi ieskanēsies arī sievišķīgais motīvs un tiks meklētas atbildes uz jautājumiem: Kas ir īstenais sievietes spēka avots? Ar kādām īpašībām ir jābūt apveltītai viedai sievietei? Nāc, ieklausies un atrodi savas atbildes un radi savu mitoloģiju!

Izstāde Carnikavas tautas namā "Ozolaine" Jūras ielā 1a būs apskatāma līdz 5. septembrim darbdienās vai citā laikā, iepriekš sazinoties 29541105, Agnija. No 16. līdz 31. jūlijam tautas nams "Ozolaine" būs slēgts.

Izstāde ir iekļauta izstāžu triloģijā, kas jau trešo gadu, gatavojoties Latvijas simtgadei, norit Carnikavas tautas namā "Ozolaine". 2018. gads ir veltīts tēmai "Latvijas sapņi" un iezīmēs nākamās simtgades dimensiju.

Izstādes kuratore: Kristīne Kutepova

Izstāde tapusi sadarbībā ar LMA, biedrību "Latvian Artists" un Carnikavas novada domi