Drukāt

Tembru projekcijas ieskanas flautas skaņās

.

21. septembrī plkst.19.00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine" aicinām uz flautistes Maijas Kļaviņas koncertlekciju "Tembru projekcijas".
Koncertlekcijas „Tembru projekcijas" programmā ieļautas dažādu laiku un stilu kompozīcijas, kas rakstītas flautai solo. Dažādos flautu tembrus pavada projekcijas, kuras ne tikai paspilgtina vēlamo noskaņu, bet arī ieņem ansambļa dalībnieka lomu. Programmā ietverti izklaidējoši priekšnesumi, kas mijas ar kompaktām, izglītojošām lekcijām par flautas attīstību un tās pielietojumu mūzikā. Katrai flautai piemērots skaņdarbs, kas spilgti atspoguļo instrumenta raksturīgākās iezīmes. Traversflauta karaliski uzbur baroka laika vērtības, koncertflauta izpaužas neierobežotā virtuozitātē, pikolo flautai tuva ir putnu tematika, alta flauta sava elegancē stāsta noslēpumainu leģendu, bet basa flauta asprātīgā un specefektiem bagātā saundtraka izpildījumā pavada izklaidējošu animācijas īsfilmu.


tembruprojekcijas ozolaine lapai1Maija Kļaviņa ir Lielās mūzikas balvas 2017 nominante kategorijā „Gada Jaunais mākslinieks", kur apbalvošanas ceremonijā uzstājās ar vairumam vēl nedzirdētu mūzikas instrumentu – traversflautu. Taču tā nav vienīgā flauta, kuras spēli Maija studējusi un pilnveidojusi dažādos projektos, kā arī piedāvās koncertlekcijā "Tembru projekcijas"

Biļetes cena: 5 EUR
Skolēniem ieeja bez maksas