Drukāt

Animācijas filma "Saule brauca debesīs"

.

29. decembrī plkst. 12.00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine" piedāvājam noskatīties animācijas filmu "Saule brauca debesīs"

Latvijas animācijas filmu klasiķes Rozes Stiebras vizuāla poēma par Latviju kā Saules meitu, kura piedzimst tumsā, tiek nozagta, bet vēlāk atbrīvota, lai uzplauktu kā skaists zieds mūžībā.

sbd plakats  Carnikava lapaiSaulei un Mēnesim piedzimst bērniņš, kuru sveikt ierodas ķekatnieki. Vispārējā līksmībāneviens nepamana, ka Saules meita pazūd, līdz visi attopas pie tukša šūpulīša. Lai cik stipri arī būtu gan Saules māte, gan tēvs Mēness, vieniem viņiem neizdodas bērnu ne atrast, ne mājās pārvest. Izrādās, vajadzīgs cilvēks! No ķekatniekiem palīgos piesakās Nabašnieks, kāda meitene un viņas mazais brālītis un visi dodas pasaulē, lai atrastu un pārvestu mājās Saules meitu. Palīgiem dotas tikai trīs dienas – ja šajā laikā Saules meita netiks atrasta, viņa zaudēs savu spēku un kļūs par parastu meiteni. Seko piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem pilns ceļojums, kura laikā ikvienam jāpierāda gan drosme un attapība, gan izturība un izpalīdzība.

Beigas, protams, ir laimīgas! Visiem kopā tomēr izdodas pārvarēt Tumsas valdnieces Selēnas izliktos slazdus un atbrīvot Saules meitu. Pazemes pasaule nogrimst dziļā dzelmē, vienlaicīgi kļūstot par pamatu un saknēm Gaismas kokam, kurš paceļas debesīs, uznesot tur arī Saules meitu. Ķekatnieki atkal līksmo – pasaules kārtība ir atgriezusies!

Ieejas biļete 2EUR