Notikumu kalendārs

Sestdiena 04 Februāris 2017
  • Izstāžu cikla "Latvijas gars" pirmā tikšanās "Dzīva spēle"

     Dziva spele 2017 lapai 8

    Latvijas matērija. Latvijas gars. Latvijas sapņi. 2016. gadā Carnikavas tautas namā „Ozolaine” ir aizsācies trīs gadu izstāžu cikls, kas veltīts Latvijas Valsts simtgadei. Iepriekšējais gads pavadīts iepazīstot 8 matērijas, kas atklājās kā Latvijas mākslas vērtības, sevī glabājot arī Latvijas zemes dzīļu un dabas noslēpumus, skaņu pasauli, sajūtas un nostāstus. Sastapām un iepazinām stiklu, papīru, mālu, akmeni, audumu, metālu, koku un ādu. Katra Latvijas matērijas cikla izstāde iesākās ar radošām darbnīcām, kur bija iespēja praktiski darboties ar materiālu. Jaunā tēma Latvijas gars 2017. gadā tuvojas ne tikai ar izstāžu ciklu, bet arī sarunu loku, kas aicinās tikties, uzklausīt un arī veidot dialogu ar Latvijas kultūrtelpā nozīmīgām personībām vizuālajā un skatuves mākslā, mūzikā, tradicionālajā kultūrā, literatūras, vēstures un zinātnes jomā, tā meklējot identitāti, kas veido mūsu pastāvēšanas pamatu dažādās kultūras nozarēs.

    4. februārī plkst. 18:00 iesāksim ciklu ar tēmu „Dzīva spēle”, kur uz sarunu aicinām režisoru Viesturu Kairišu, mākslinieci Ievu Jurjāni un aktrisi Baibu Broku. Sarunu vadīs žurnālists Pauls Timrots. Izstādē līdz 8. martam būs apskatāmi Ievas Jurjānes darbi, kas tematiski sasaucas ar tēmu dzīve un spēle. 10. martā iziesim tēmu loku “Skaņrades gars” kopā ar mūzikas pasaules pārstāvjiem, 29. aprīlī visā Carnikavas novadā mākslas dienas ietvaros sajutīsim “Piejūras garu”, ko vides objektos un publiski apskatāmos mākslas darbos atklās mākslinieki, 2. jūnijā risināsim tēmu “Tradīciju gars”, veidojot galdautu izstādi un no jauna atklājot latvisko tradīciju spēku, 3. septembrī kopā ar projektu 1836 pievērsīsimies Latvijas “Dabas garam”, 13. oktobrī, pieminot Latvijas dzejas dižgarus, ieklausīsimies Ojāra Vācieša un Imanta Ziedoņa dzejā, tā saklausot “Vārda spēku”, bet ciklu noslēgsim 8. decembrī, kopā ar Latvijas zinātniekiem, atklājot sarunu loku “Apgaismots gars”.

    Aicinām vēl līdz 2. februārim Carnikavas tautas namā „Ozolaine” apskatīt noslēdzošo Latvijas matērijas cikla izstādi „Metāla sirds” un novēlam visiem, kas ir gatavi doties ar mums jaunajā Latvijas gara meklējumu ceļojumā, labvēlīgu laiku sarunām, pārdomām un radošiem meklējumiem. Tiekamies Carnikavā!