Notikumu kalendārs

Svētdiena 10 Jūnijs 2018
  • Novadnieku dižkoncerts "Mēs simtgadei"

    Goda aplis plakata Carnikava lapai1

    Lepojoties ar skaisto Carnikavas novada dabu un talantīgajiem iedzīvotājiem, Carnikavas novada pašvaldība aicina uz kopā būšanas svētkiem novadnieku dižkoncertā "Mēs Simtgadei" 10.jūnija pievakarē Gaujmalā, Atpūtas ielā 20.

    Festivāls "Latvijas Goda aplis" Carnikavā iesāksies ar izstādes "Mūsdienu mitoloģija" atklāšanu plkst.18:00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine". Izstāde ievedīs rituālā noskaņā, spēka simbolos, un akcentēs dabas viedumu. Jau izsenis cilvēcē bija svarīgi apzināties spēcīgās enerģijas, to ietekmi un prasmi tās savaldīt. Saulgriežu noskaņām svētīta, tā spēs iedvesmot un aizmirsties!

    Izstādē būs aplūkojami Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbi: gleznotāju, keramikas, tekstilmākslas, tēlniecības un modes mākslinieču radošais redzējums. Jaunie talanti ar saviem darbiem ir priecējuši arī ārvalstu apmeklētājus, taču vienkopus izstādē būs redzami pirmo reizi. Izstādes kuratore ir novadniece – māksliniece Kristīne Kutepova.

    Savukārt plkst.20:00 novadniekus un viesus aicinām uz dižkoncertu "Mēs Simtgadei", kurā satiksies un savīsies stāsti, cilvēki, daba, ūdens un uguns burvība.

    Mūsu Latvijas simtās dzimšanas dienas gadskārtā vairākkārt esam domājuši par vērtībām, ar kurām varam lepoties savā novadā. Šķiet, ka ikkatram carnikavietim atbilde uz šo jautājumu ir pašsaprotama un ik dienas klātesoša – tā ir mūsu zeme ar brīnumskaisto dabu, kurā mums ir ļauts dzīvot un just, un tie ir mūsu cilvēki, ar kuriem mēs varam dalīt laiku un mīlestību. Mums ir dots laiks, kuru kopā izdzīvot, un zeme, kur īstenot savus sapņus, tāpēc aicinām novadniekus un novada viesus pulcēties kopā Carnikavas novadnieku dižkoncertā "Mēs Simtgadei" Gaujas krastā 10. jūnija svētdienas novakarē.

    Koncertā piedalīsies Carnikavas novada amatiermākslas kolektīvi, ieskandinot Dziesmu un deju svētkus, kā arī novadā dzīvojoši mūziķi - vijolnieks Raimonds Ozols, operas mākslinieki Raimonds Bramanis, Dana Bramane un Nauris Puntulis, dziedātāja Zane Gudrā, dziedātājs Uģis Roze, ģitārists Aivars Gudrais, saksofonists Aigars Raumanis, džeza pianiste Marika Šaripo, dziedātāja Patrisha, popgrupa NANDO, kā arī instrumentālā grupa – Modris Laizāns (basģitāra), Juris Kristons (taustiņinstrumenti) un Ivars Kalniņš (sitaminstrumenti).

    Dižkoncerta ievadā notiks Carnikavas novada iedzīvotāju kopīgi īstenotās video zibakcijas "Piejūras sapņi" pirmizrāde, kurā būs apskatāmi no putna lidojuma iemūžināti iedzīvotāju sveicieni Latvijai simtgadē.

    Koncerta izskaņā, saulei rietot, virs Gaujas iedegsies ugunsskulptūra kā simbols četru pamatelementu mūžīgai mijiedarbībai.

    Koncerta īpašais Goda viesis – komponists Mārtiņš Brauns.

    Koncerts notiks brīvā dabā zaļā pļavā Gaujas upes krastā, tāpēc apmeklētājus aicinām ierasties ar savām sedziņām vai saliekamajiem krēsliem.

    Festivāls "Latvijas Goda aplis" ir viens no Latvijas valsts simtgades programmas notikumiem. To rīko biedrība "Staro100" sadarbībā ar novadu pašvaldībām, kultūras centriem un namiem, nevalstiskām organizācijām, novadu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroju.