Drukāt

Mākslas dienas Carnikavā

.

Ker makslu Carnikava
MĀKSLA IZIET CARNIKAVAS IELĀS

No 16. līdz 30. aprīlim Carnikavas novadā norisināsies mākslas dienām veltīta akcija „Ķer mākslu Carnikavā”, kuras laikā būs iespējams iepazīt gan Carnikavas novadu, gan arī novadā dzīvojošo mākslinieku daiļradi. Atklāšanas dienā 16. aprīlī plkst.14:21 Carnikavas stacijā ieradīsies vilciens, kas atvedīs akcijas viesmākslinieku un izstāžu cikla „Jutīga āda” autoru Pēteri Sidaru.
 
Akcijas un mākslas dienu atklāšana norisināsies 16. aprīlī, kad 14:21 Carnikavas stacijā piestās vilciens, kas atvedīs mūsdienu mākslas lokomotīvi Pēteri Sidaru. Ceļā no Rīgas uz Carnikavu (vilciens no Rīgas atiet 13:42) viņu pavadīs ritma grupa “Pulsa efekts”, bet laukumā pie dzelzceļa stacijas Carnikavā norisināsies svinīgā mākslas dienu atklāšana un ceļojošās mākslas dienu balvas pasniegšana.

Pēc mākslas dienu atklāšanas plkst. 15:00 Carnikavas tautas namā „Ozolaine” tiks atklāta trešā Latvijas valsts simtgadei veltītā izstāžu cikla „Latvijas matērija” izstāde „Jutīga āda”. Pēteris Sidars izstādes tēmai piedāvā čūskādu ciklu. Atklāšanas dienā varēs uzklausīt mākslinieka vēstījumu par savu mākslu un ielūkoties darbu tapšanas aizkulisēs, bet radošo darbnīcu diena ļaus iepazīt ĀDU kā vienu no Latvijas matērijām. Darbosies ‘’Ādas arteļa” darbnīca, ritma grupa „Pulsa efekts” sniegs ieskatu ādas skanējumā, bet folkloras kopa „Delve” vēstīs par čūskas mitoloģisko nozīmi latviešu folklorā, kā arī katrs apmeklētājs varēs “izjust Latviju uz savas ādas”, veidojot hennas tetovējumu.

Pirmo gadu Carnikava ir uzdrošinājusies mākslu padarīt atvērtāku un pieejamāku visiem iedzīvotājiem, novada viesiem un apceļotājiem, kā arī vienkāršiem garāmgājējiem. Māksla būs apskatāma veikalu, pašvaldības iestāžu, skolu, kafejnīcu, kiosku, vasaras restorānu un citu publisko ēku skatlogos. Katrs, kas vēlas piedalīties akcijā, saņems mākslas eksponātu karti ar norādēm. Tie, kas apceļos visus norādītos punktus un izveidos attēlu galeriju, ko ievietos Facebook sociālajā tīklā ar mirkļbirku #kermakslucarnikava, piedalīsies izlozē, lai saņemtu īpašu atbalstītāja “Porto Resort” balvu – dāvanu karti 50 eiro apmērā. 
 
Ļaujies mākslas valdzinājumam!