Drukāt

Izstādes "Auduma visums" atklāšana

.

Auduma Visums PLAKATS lapai27. augustā 15:00 Carnikavas tautas namā “Ozolaine” izstāžu cikls “Latvijas matērija” pietuvinās faktūru un tekstūru Visumam, atklājot izstādi “Auduma visums”. Izstādē būs apskatāmi Lindas Kozules un Intas Bergas darbi, bet atklāšanas dienā, piedaloties dažādās radošajās darbnīcās, varēs iepazīt un sajust audumu kā vienu no Latvijas matērijām.
Matērijas šķiedras – dabas veidotas, sintētiskas un virtuālas, savijas, lai sniegtu iespēju dzimt jaunai struktūrai – bezgalīgam laika audeklam, atvērtam iztēlei un radošajām izpausmēm. Audekla matērijas izstādei savus tēmas risinājumus piedāvā divas neparastas un radošas Latvijas laikmetīgās mākslas pārstāves – Linda Kozule un Inta Berga.
Linda Kozule ir gleznotāja, kuras mākslas darbu tapšanā liela nozīme ir ne tikai krāsai un formai, bet arī audeklam kā pamatstruktūrai. Mākslas zinātniece Aiga Dzalbe, raksturojot Lindas daiļradi, raksta: “Kā drošāko metodi pasaules izziņā māksliniece izmanto eksperimentu. Viņa pārbauda – loka, burza, sadur, tīši nepareizi uzvelk audeklus uz rāmjiem. Gleznas viņas rokās kļūst par tādiem kā origami – skulpturāliem objektiem, kas spēj izteikt lietu būtību. Mākoņi, ūdens virsma, lietus, saule, koki, ziedi, vīzijas par svešu un mīļu cilvēku pieredzi... Tie ir motīvi, kas iedvesmo Lindu Kozuli un kuru neparastās interpretācijas gaida skatītāju vērtējumu.”
Savukārt māksliniece Inta Berga piedāvās no dažādām audumu struktūrām veidotas lampas – gaismas skulptūras, kas rada sajūtu par tālo galaktiku klātbūtni. Māksliniece ir beigusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Koktēlniecības nodaļu un Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļu. Ir mākslas maģistre un Latvijas Mākslas savienības biedre kopš 1984. gada.
Izstāde tautas namā “Ozolaine” būs apskatāma līdz 29. septembrim, bet atklāšanas dienā 27. augustā plkst. 15:00 aicinām visus interesentus piedalīties radošo darbnīcu dienā, kur audums atklāsies gan kā seno vērtību glabātājs un pārmantotājs, gan kā mūsdienu radošo ideju platforma.