Drukāt

TMS "Triepiens" ir nosvinējusi savu 10 gadskārtu

.

Triepiens jubileja lapai5. novembrī TMS "Triepiens" svinīgi atklāja studijas desmit gadu jubilejai veltīto izstādi "Sestdiena". Izstādē ir pārstāvēti 14 studijas dalībnieku darbi, kas top no darba brīvajā laikā - sestdienās tautas nama telpās. 
ATTĒLU ATSKATS

 

Rita Adumāne, studijas vadītāja, par studiju raksta šādi: Tēlotājmākslas studija TRIEPIENS darbu sākusi 2006.gada oktobrī Carnikavas Tautas namā. Studijas dalībnieki ir gan cilvēki ar māksliniecisko izglītību, gan citu jomu darbinieki. Savu ieguldījumu devuši dekoratori, audējas, daiļdārznieces, zemes ierīkotājas, skolotājas, mājsaimnieces. Trešdaļa dalībnieku studijā ir no pirmsākumiem. Studijas darbā svarīgākais ir katra individuālais ceļš. Vienam stiprā puse ir krāsu pretstatu apvienojums, citam – niansētu toņu sabalsošana. Cits ir spēcīgs zīmējuma meistars, bet kādam labi padodas portretējamā rakstura atveide. Galvenā tendence ir reālisms, tuvināšanās profesionālajai glezniecībai. Gleznojam galvenokārt eļļas un akrila tehnikā, arī pasteļa, guaša un akvareļtehnikā. Individuāli tapuši arī daži grafikas darbi. Iemīļotākie motīvi ir ainavas, klusās dabas, īpaši – ziedi, arī portreti un figurālas kompozīcijas. Ikgadējs darba uzdevums ir profesionālu mākslinieku gleznu kopiju gleznošana.

       Pirmā studijas izstāde - 2007. gadā.
       Izstāde MŪSĒJIE – 2010.gadā.
       Studijas 5 gadu jubilejas izstāde – 2011.gadā.
       Grupas izstāde kopā ar TLMS AUSEKLĪTIS – 2013.gadā.
       Izstāde Limbažu novada Lādes  ” Vītolos” – 2014.gadā.
       Dalība izstādē PAPĪRA DVĒSELE Carnikavas Tautas namā – 2016.gadā.

Visus darbības gadus esam piedalījušies Carnikavas Mākslas dienās,  eksponējam darbus Carnikavas pamatskolā. Esam sadarbojušies ar PII ‘’Riekstiņš’’, centru „Pīlādzis” un Piejūras internātpamatskolu.

Studijas 10 gadu jubilejas izstāde – SESTDIENA.
Sestdiena – nedēļas kā darba cēliena noslēgums. Diena pirms svētdienas. Sestdiena – diena, ko var veltīt savam aicinājumam, priekam, hobijam, atpūtai, arī darbam. Sestdiena – diena, kurā studijas dalībnieki pulcējas kopā ne tikai lai gleznotu, bet apmainītos domām, iespaidiem, idejām, palīdzētu cits citam. Lielākā daļa darbu radīti pēdējā gada laikā. Daudzu sestdienu un citu dienu darba rezultātus izstādē nododam aplūkošanai un vērtēšanai.   

Izstāde būs apskatāma līdz 24. novembrim.