Drukāt

Mākslas dienu izstāde "Piejūras sapņi" Carnikavā

.

Piejuras sapni 2018 izstade lapai

NOSLĒGUSIES IZSTĀDE! AICINĀM IEPAZĪTIES AR IZSTĀDES ATSKATU UN LAUREĀTIEM.

No 28. aprīļa Carnikavas tautas namā "Ozolaine" būs skatāma mākslas dienām veltīta izstāde "Piejūras sapņi". Izstāde būs skatāma līdz 20. maijam, kad norisināsies īpašs noslēguma pasākums un zibakcija pie tautas nama "Ozolaine", ko ar drona palīdzību filmēs no putna lidojuma.

Pavasaris ir laiks, kad uzzied ne tikai pasaule ap mums, bet arī mākslinieku iztēlē auklētie sapņi un tēli. Mākslas dienas Carnikavā aicina uz ikgadējo izstādi, kas šoreiz būs apskatāma tautas nama "Ozolaine" telpās, bet visā izstādes noslēguma nedēļas nogalē – 19. – 20. maijā – novadā norisināsies akcija, kuras laikā novada uzņēmēji, pašvaldības un nevalstiskās organizācijas, interešu kopas un mākslinieki veidos no putna lidojuma tveramas zīmes un rakstus, kas būs sveiciens Latvijai simtgadē.

20. maijā plkst. 19.00 aicinām piedalīties Mākslas dienu noslēguma pasākumā tautas namā, kurā tiks paziņoti Mākslas dienu galvenās balvas ieguvēji, un ikviens apmeklētājs varēs piedalīties kopēja sveiciena izveidē Latvijai.

"Piejūras sapņi" ir latviešu kā jūras krastā dzīvojošas nācijas iekšējā spēka un identitātes meklējumi nākotnes kontekstā. Sapnis, kas izsapņots tagadnes telpā, ir pirmviela nākotnes matērijai un dzīves telpai.

Izstāde ir iekļauta Latvijas valsts simtgadei veltītā izstāžu ciklā "Latvijas sapņi".

DARBU VĒRTĒŠANA

makslas dienu zurija lapaiŠogad mākslas dienu žūrijā ir trīs talantīgi gleznotāji - Aleksejs Naumovs - nereti dēvēts par izcilāko mūsdienu latviešu plenēristu, Kristīne Kutepova - ekspresīva un koša jaunā gleznotāja, kas ieguvusi vairākas nozīmīgas mākslas balvas un stipendijas, kā arī Juris Ģērmanis - Carnikavā iemīļots mākslinieks, kas piedalījies jau vairāku mākslas dienu izstāžu vērtēšanā.

Žūrija Carnikavas mākslas dienu izstādes "Piejūras sapņi" laureātus paziņos 20. maijā plkst. 19:00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine".