Drukāt

Izsludināta mākslas dienu akcija "Piejūras gars"

.

Carnikavas novadā 2017. gadā no 29. aprīļa  līdz 31. maijam norisināsies mākslas dienu akcija “Piejūras gars”
Akcija tiek rīkota Latvijas valsts simtgadei veltītā izstāžu cikla “Latvijas gars” ietvaros, ar mērķi apzināties vietas identitāti un atklāt vides un cilvēku savstarpējo mijiedarbību, kā arī veidot interaktīvu mākslas akciju, kas iesaista cilvēkus mākslas apskatē un vietējo dabas un vides vērtību apzināšanā.
KER MAKSLU CARNIKAVA 2017 lapaiMākslas dienu akcija “Piejūras gars” norisināsies visā Carnikavas novadā. Mākslas darbi tiks izstādīti veikalu un citu sabiedrisko ēku skatlogos, dabas un pilsētas vidēs, kā arī Carnikavas tautas namā “Ozolaine”. Akcijas apmeklētājiem būs iespēja apceļot akcijas norises vietas, atzīmējot apskatītos mākslas objektus un veicot foto fiksāciju. Skatītāji piešķir savu simpātijas balvu, kā arī piedalās foto konkursā un skatītāju balvas izlozē. Akcijas ietvaros kompetenta žūrija māksliniekiem piešķir arī galveno mākslas dienu balvu. 

Akcijā “Piejūras gars” ir aicināti pieteikties profesionāli mākslinieki, mākslu augstskolu studenti un skolēni, amatieru studiju pārstāvji, individuāli interesenti. Var tikt pārstāvētas visdažādākās mākslas jomas, sākot ar stājmākslu un grafikām, līdz vides dizaina objektiem.

Pieteikumu mākslas dienas akcijai jāiesniedz līdz 6. martam, nolikums un pieteikumu anketa atrodama šeit: http://kultura.carnikava.lv/piejuras-gars