Drukāt

Latvijas valsts simtgadei veltīto izstāžu ciklu šogad turpinās ar tēmu “Latvijas gars"

.

Gatavojoties Latvijas valsts simtgadei, šogad tautas namā “Ozolaine” ar jaunu tēmu – “Latvijas gars” – turpināsies pērn aizsāktā izstāžu cikla triloģija. Tās ievaros notiks ne tikai dažādas izstādes, bet arī sarunu loks, kas aicinās tikties un veidot dialogu ar Latvijas kultūrtelpā nozīmīgām personībām vizuālajā un skatuves mākslā, mūzikā, tradicionālajā kultūrā, literatūras, vēstures un zinātnes jomā.

Latvijas gars lapai4. februārī plkst. 18.00 ciklu atklās ar pirmo tēmu – „Dzīva spēle”, kur uz sarunu tautas namā “Ozolaine” ir aicināts režisors Viesturs Kairišs, māksliniece Ieva Jurjāne un aktrise Baiba Broka. Sarunu vadīs žurnālists un režisors Pauls Timrots, izstādē būs apskatāmi Ievas Jurjānes darbi, kas tematiski sasaucas ar tēmu “dzīve” un “spēle”. 
 
4. martā kopā ar Latvijas mūzikas pasaules pārstāvjiem iepazīsim tēmu loku “Skaņrades gars”.

29. aprīlī visā Carnikavas novadā mākslas dienas ietvaros sajutīsim “Piejūras garu”, ko vides objektos un publiski apskatāmos mākslas darbos atklās dažādi mākslinieki.

Līdz ar vasaras sezonas iesākšanos, 2. jūnijā risināsim tēmu “Tradīcijas gars”, veidojot galdautu izstādi.
 
4. augustā atklāsim Carnikavas novada “Vēstures garu”.

3. septembrī kopā ar fondu “1836” pievērsīsimies “Dabas garam”.

13. oktobrī ieklausīsimies "Vārda spēkā", līdztekus atklājot arī Ojāram Vācietim un Imantam Ziedonim veltītu izstādi.

Cikla noslēgums paredzēts 8. decembrī, kad kopā ar Latvijas zinātniekiem atklās sarunu loku “Apgaismots gars”

Novēlām visiem, kuri ir gatavi doties kopā ar mums jaunajā Latvijas gara meklējumu ceļā, labvēlīgu laiku sarunām, pārdomām un radošiem meklējumiem, un gaidām novadniekus un viesus uz “Latvijas gara” pasākumiem!