Drukāt

Izsludināta pieteikšanās galdautu izstādei "Tradīcijas gars"

.

No 2017. gada 2. jūnija līdz 2. augustam Carnikavas tautas namā “Ozolaine” norisināsies galdautu izstāde “Tradīcijas gars”.
Izstāde tiek rīkota Carnikavas novada pašvaldības izveidotā pasākumu cikla “Latvijas gars” ietvaros, kas veltīts Latvijas valsts simtgadei. Galdautu izstāde “Tradīcijas gars” meklēs kopsakarības kultūras, amatu prasmju un dzimtu tradīciju saknēs. Izstāde ir arī aicinājums apjaust, ka Latvija ir ne tikai dažādu dzimtu, bet arī dažādu etnisko, sociālo un cita veida tradīciju kopīgs saimes galds.
Galda kultūras tradīcija simboliski atklājas galdauta lietojumā. Galdauts ierasto un ikdienišķo spēj pārvērst svētkos, tas spēj ar savu cēlumu vienot saimes un radīt neaizmirstamus mirkļus arī vienkāršai ikdienas maltītei. Izstādes uzstādījums ir galdauts kā simbols tradīcijai, galdauts kā stāsts, mīts, leģenda vai notikums, galdauts kā atmiņas, sapņi un ieceres, galdauts kā nemateriālu vērtību paudējs un arī tradīcijas pārmantotājs.

Izstādē aicinām piedalīties māksliniekus un amatniekus, izmantojot tradicionālās rokdarbu tehnikas - aušana, tamborēšana, izšūšana, adīšana u.c., kā arī izmantojot gan tradicionālus, gan neierastus materiālus, kas atklātu izstādes konceptuālo ideju un meklējot arī mūsdienīgus risinājumus un pieejas.

Pieteikties dalībai izstādē var līdz 2017.gada 24.aprīlim elektroniskā veidā vai pa pastu līdz 2017.gada 19.aprīlim.
Izstādes nolikums un pieteikuma anketas rodamas šeit: http://kultura.carnikava.lv/galdautu-izstade-tardicijas-gars

Izstādes koordinatore: Carnikavas tautas nama “Ozolaine” vadītājas vietniece Agnija Saprovska, tālr.: 29541105, e-pasts: