Drukāt

Carnikavā iespēja noskatīties filmu "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" un uzzināt par filmas tapšanu

.

28. oktobrī plkst. 14:00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine" tiks rādīta filma visai ģimenei VECTĒVS, KAS BĪSTAMĀKS PAR DATORU. Pirms seansa uz sarunu par filmas uzņemšanas gaitu aicina Oskara lomas atveidotājs Markuss Jānis Eglītis un filmas režisors Varis Brasla.

Filma ir pirmā tapusī filma Nacionālā kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei, kur kopumā top 16 pilnmetrāžas filmas - sešas spēlfilmas, divas animācijas un astoņas dokumentālās filmas.

VECTEVS plakats Carnikava lapai 1

Filma stāsta par lielpilsētas zēna, astoņgadīgā Oskara vasaru mazpilsētiņā pie vectēva, kuram nepatīk nīkšana pie datora, netīras krūzītes un meli. Oskara vasaras brīvdienas lauku mājās sākas kā nebeidzams cīniņš ar vectēvu, bet pārvēršas par abu vīru draudzību, kas spēj izpestīt vecmāmiņu no viņas skolnieka iecerētas avantūras.

Oskara lomas atveidotājs ir garciemietis Markuss Jānis Eglītis, tāpēc esam aicinājuši viņu kopā ar filmas režisoru Vari Brasli pirms seansa dalīties savos iespaidos par filmas tapšanu. 

Lomās iejutušies arī citi Latvijā iemīļoti aktieri: Mārtiņš Vilsons, Akvelīna Līvmane, Eva Ozola, Mārtiņš Meiers, Uldis Dumpis, Lauris Dzelzītis un citi iemīļoti Latvijas aktieri.

Režisors: Varis Brasla
Scenārija autors: Alvis Lapiņš
Operators Uldis Jancis
Mākslinieks: Mārtiņš Milbrets
Komponists: Emīls Zilberts
Producents: Gatis Upmalis

Filmas garums: 94 min.

Biļetes cena: 2 EUR
Biļetes pārdošanā pie ieejas pasākumā.

Filmas treileris