Drukāt

“Arnikas” dejotāji nosvin kolektīva 30 gadu jubileju

.

QKL 5630Carnikavas vidējās paaudzes deju kolektīvs (VPDK) "Arnika" 2. decembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē ar koncertu "Trejāda saule lēca" svinēja 30 gadu jubileju. Koncertā "Arnika" izdejoja skaistākās gadu gaitā dejotās latviešu tautas dejas, demonstrējot gan profesionālu dejas soli, gan skatuvisko šarmu, ko ar sajūsmu novērtēja koncerta apmeklētāji.

Koncertprogrammu kuplināja viesu kolektīvi – pirmām kārtām jau mūsu senioru deju kolektīvs "Tacis", kura rindās lielākā daļa dejotāju ir bijušie "Arnikas" dalībnieki. Viesos no Limbažiem bija atbraucis VPDK "Jampadracis" no Bauskas (vadītājs Andis Lēnmanis) un VPDK "Mēmele" (vadītāja Ligita Irbīte). Nebijušas emocijas sagādāja fantastiskie viesi no Gruzijas – dziedošo un dejojošo vīru ansamblis "Art-folk Sakartvelo", kuri gan a cappella, gan ģitāras pavadījumā izpildīja skanīgas, daudzbalsīgas gruzīnu tautas dziesmas, kā arī demonstrēja enerģisku gruzīnu dejas solo priekšnesumu.

ATTĒLU ATSKATS

VIDEO


Koncerta noslēgumā kolektīvu sveica Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) Dejas mākslas eksperte Maruta Alpa, pasniedzot LNKC Atzinības rakstu kolektīvam "Arnika" par nozīmīgu ieguldījumu latviešu skatuviskās tautas dejas mākslā, Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un novada kultūrvides veidošanā, sveicot kolektīvu 30 gadu jubilejā. LNKC Atzinības rakstus saņēma arī koncertmeistare Viktorija Lodziņa, kas ar kolektīvu strādā kopš tā dibināšanas, kā arī par ilggadēju, godprātīgu un radošu ieguldījumu kolektīva darbībā Atzinības rakstus saņēma dejotāji, kas "Arnikas" sastāvā dejo 15 un vairāk gadu: Harijs Švarcbahs (dejo 30 gadus), Sandra Krievāne (30 gadus), Kristīne Aizpuriete (25 gadus), Judīte Vartūna (25 gadus), Māris Vartūns (25 gadus), Andris Zariņš (23 gadus), Aiga Zariņa (18 gadus), Inese Kīna (15 gadus) un Antra Fogele (15 gadus).

Kolektīvu sveica arī Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica, pasniedzot Carnikavas novada domes Atzinības rakstus par nozīmīgu ieguldījumu Carnikavas novada kultūras dzīves attīstībā un latvisko tradīciju kopšanu kolektīvam "Arnika" un kolektīva vadītājam Andim Lēnmanim. "Arnikas" dejotāji saņēma arī Pateicības rakstus, ko pasniedza Carnikavas novada domes Izglītības un kultūras nodaļas vadītāja Elita Terentjeva.

Sveicam deju kolektīvu "Arnika" nozīmīgajā jubilejā un vēlam spožus panākumus turpmākajā darbībā!

Paldies visiem, kas palīdzēja sarīkot jubilejas koncertu – kolektīva dalībniekiem, īpaši Kristīnei Aizpurietei, kolektīva vadītājam Andim Lēnmanim. Paldies viesu kolektīviem un LNB pārstāvjiem Egilam Štālam un Didzim Paeglem.

Tautas nama "Ozolaine" administrācija atvainojas skatītājiem par sagādātajām neērtībām saistībā ar skatītāju autobusa šofera rīcību, nosakot atiešanas laiku pēc koncerta, kas nebija saskaņots ar organizatoriem.

A.Vorobeja