Drukāt

Aizritējuši 10-tie Koru kari - dziesmu un dzīvesprieka sacensības

.

1-IMG 8337
27. janvārī Carnikavas sieviešu kora "Undīne" aicināti, tautas namā pulcējās kori, lai savu muzikālo izpildījumu un teatralizētos uzvedumus demonstrētu muzikālajā šovā "Koru kari", kas Carnikavā šogad norisinājās jau 10. reizi.
Pasākuma žūrija – dziedātāja Rūta Dūduma, diriģents Mārtiņš Klišāns un žurnālists Uģis Joksts – bija prasīga, kā jau tas pienākas Dziesmu svētku gadā pirms īstajiem koru kariem šovasar.
 
Kopā ar mūsu "Undīni" šogad uz tautas nama podestiem kāpa Latvijas Universitātes biedrības "Juventus" vīru koris "Dziedonis", jauktais koris "Skaņupe", VEF Kultūras pils jaukto koris "Dzīne" un Salaspils novada kultūras nama "Rīgava" jauktais koris "Elpa".

Viena no skaistākajām latviešu vīru koru dziesmām – Valtera Kaminska "Mūžu mūžos būs dziesma" ar Imanta Ziedoņa vārdiem "Dziedoņa" varenajā izpildījumā, šķiet, aizskanēja līdz pat Gaujai. Atraktīvajās joku dziesmās dominēja jūras un pirātu tematika.
Katram no koriem azotē bija savs trumpis, ar ko pārsteigt žūriju un skatītājus, un ikviens kolektīvs ieguva balvu kādā no Koru karu nominācijām. Tomēr vislielākais ieguvums bija lieliski pavadīts muzikāls vakars un jaunas iepazīšanās. Izskaņā XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu svētku noslēguma koncerta mākslinieciskā vadītāja Mārtiņa Klišāna vadībā dalībnieku kopkoris izpildīja Mārtiņa Brauna "Mīla ir kā uguns" un Raimonda Paula "Manai dzimtenei".

Paldies kora "Undīne" dziedātājām un viesiem par lielisko pasākumu!
I.Cerbule