Drukāt

Noslēgusies mākslas dienu izstāde "Piejūras sapņi"

.

Makslas dienas 2018-223020. maijā Carnikavas tautas namā “Ozolaine” noslēdzās mākslas dienu izstāde “Piejūras sapņi” ar gremdēšanos skaņu un krāsu noskaņās kopā ar perkusionistiem Nilu Īli un Maiju Sējāni–Īli, kā arī izstādes laureātu apbalvošanu un kopīgi veidotu dižzīmi pie tautas nama ieejas.

Mākslas dienas ir novada mākslas un radošuma svētki, kas katru gadu tiek aizvadīti jaunās krāsu noskaņās un sajūtās. Šogad ļāvāmies sapņiem, kas lielāko daļu mākslinieku iztēli aizveda jūras piekrastē. Izstādē piedalījās 25 Carnikavas un citu novadu mākslinieki, tālākie darbi bija mērojuši ceļu no Talsiem un Liepājas.

ATTĒLU ATSKATS

Iesniegtos darbus vērtēja trīs atzīti gleznotāji un spilgtas personības: Aleksejs Naumovs, Juris Ģērmanis un Kristīne Kutepova. Par labāko autoru amatiermākslinieku kategorijā tika atzīta ekspresīvā un talantīgā māksliniece no Gaujas Anda Daubure, savukārt profesionāļu kategorijā pārliecinoši sevi parādīja Sarmīte Riekstiņa no Jaunciema, kuras mīļākā glezniecības tēma ir jūra. Abas mākslinieces saņēma balvu 250 eiro apmērā, kas sniegs tām iespēju turpināt pilnveidoties un radīt jaunus mākslas darbus. Arī skatītāji varēja paust savu vērtējumu un šogad par mākslas dienu skatītāju simpātiju kļuva Carnikavas tēlotājmākslas studijas “Triepiens” dalībniece Natālija Čubarova, kuras gleznotās jūras ir teiksmainas un krāsu piesātinātas.
 
Lai īstenība arī atklāšanas dienā kļūtu par sapni, viesos bija Nils Īle un Maija Sējāne-Īle, kas kopā ar māksliniekiem un pasākuma apmeklētājiem veidoja “Piejūras sapņu” skaņu performanci, kas izvērtās par aizrautīgu kopā muzicēšanu.
 
Noslēgumā pie tautas nama ieejas tika veidota ozola zīme, kas ir daļa no zibakcijas, kas šajā nedēļas nogalē norisinājās visā novadā un kur piedalīties bija iespēja ikvienam iedzīvotājam, organizācijai vai kopienai. Zibakcijas video pirmizrādi būs iespēja piedzīvot 10. jūnijā plkst. 20:00 Gaujmalā (Atpūtas ielas galā)Carnikavas novadnieku dižkoncertā“Mēs simtgadei”.
 
Tiekamies svētkos un turpinām radīt skaisto!