Drukāt

Atklāta izstāde "Mūdienu mitoloģija"

.

IMG 660510. jūnijā festivāla "Latvijas Goda aplis" ietvaros Carnikavas tautas namā "Ozolaine" tika atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas studentu izstāde "Mūsdienu mitoloģija".

Zāli pilda siena smarža, no gleznām noraugās senais vīna un auglības dievs Bakhs, telpā ieklīduši Meža, Kalna un Kaķa gari, skatītājos atsvešināti noraugās mītisku masku tēli. Desmit jaunas mākslinieces: Kristīne Rublovska, Kristīne Kligina, Kristīne Martinova, Laura Veļa, Kristīne Kutepova, Sandra Strēle, Margarita Germane, Elīna Apeltiņa, Marta Prēdele un Jana Purmale rotaļīgā mākslas valodā izstādē "Mūsdienu mitoloģija" tiekas pie viena galda ar senajiem dieviem un ielūkojas dabas garu pasaulē.

ATTĒLU ATSKATS


Mītos ir spēks, kas, lai arī mainīgās izpausmēs, turpina dzīvot šodienā. Izstādes atklāšanā Lēdurgas folkloras kopa "Putni" kopā ar Ilzi Kļaviņu jaunās mākslinieces ievilināja sena sievišķības rituāla noslēpumos, izdejojot vainagu deju un meklējot savu īpašo zīmi jostas rakstos. Muzikālo pārsteigumu sagādāja džeza ģitārists Artūrs Kutepovs, kopā ar folkloras kopu "Putni" radot jaunu skanisko vēstījumu. Izstādes atklāšana pārvērtās par mītisku pārdzīvojumu, kas met laipas no pagātnes cauri laikiem līdz mūsdienu cilvēka sajūtu un pieredzes akai, kas kļūst par neizsīkstošu iedvesmas avotu.

Izstāde Carnikavas tautas namā "Ozolaine" Jūras ielā 1a būs apskatāma līdz 5. septembrim darbdienās vai citā laikā, iepriekš sazinoties 29541105, Agnija. No 16. līdz 31. jūlijam tautas nams "Ozolaine" būs slēgts.