Drukāt

Mākslas, mūzikas un dzejas pirmviela / FOTO

.

Svētdien, 16. septembrī Carnikavas tautas namā "Ozolaine" visa diena tika aizvadīta radošā tikšanās sajūtā, kur mijās zīmējuma un mākslas līniju vēstījumi, teiku un dzejas vārda noskaņas un muzikālās interpretācijas.

Vilks-6975Dienas laikā tautas namā viesojās Zīmējumu teātris ar izrādi bērniem un vecākiem "Vilks", kas līdzi atveda ļoti neparastus dažādus vilkus, tie gan vilka līnijas uz papīra, gan stiepa un vilka dažādas melodijas, vilka viens otru un arī pašu vilku. Uzveduma laikā varēja kopīgi pārlasīt un izspēlēt tautas teikas un pasakas par vilkiem, kā arī radīt brīnišķīgu stāstu zīmējuma sienu.

ATTĒLU ATSKATS

17Vakarpusē, piedaloties performancē "Pirmviela", bija iespēja nokļūt mākslinieku darbistabā. Trīs mākslinieki –Kristīne Kutepova (attēls un krāsa), Artūrs Kutepovs (skaņas improvizācija) un Ausma Perons (dzejas vārds) uz vietas veidoja un improvizēja, radot mākslas darbus, kas savstarpēji papildinājās, pārklājās un izveidoja netveramu sajūtu – pirmvielu, no kuras dzimst jauna mākslas telpa. Arī performances dalībniekiem bija iespēja kļūt par daļu no radošā procesa un veidot nelielus mākslas darbus, kas turpmāk tiks iekļauti izstādes ekspozīcijā. Izstādē būs iespēja aplūkot radītās gleznas, kā arī performances video ierakstu un skaņas celiņu. Izstāde apskatāma līdz 2. novembrim darba dienās no 12.00 līdz 17.00, vai citā laikā, iepriekš sazinoties, 29541105, Agnija.

ATTĒLU ATSKATS