Drukāt

Koru kari Carnikavā sāk pastāvēšanas otro desmitgadi

.

Koru kari 2019-5155Carnikavas sieviešu koris "Undīne" 16. februārī kopā ar viesiem aizsāka tradicionālo "Koru karu" Carnikavā jauno desmitgadi. Šogad dziedātāju sastāvā dominēja vīru kori: Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra "Mazā Ģilde" vīru koris "Frachori", Krimuldas tautas nama vīru koris "Vecie draugi", Bērzaunes vīru koris "Gaiziņš". 
 
Vēl bez "Undīnes" dziedātājām 11. Carnikavas Koru karos uzstājās arī Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" kamerkoris "Muklājs" un Ropažu jauktais koris "Ropaži".

Katrs koris atkaņoja savu hitu, dziesmu no kinofilmas vai teātra izrādes un demonstrēja savu interpretāciju populārajai Raimonda Paula dziesmai ar dzejnieka Jāņa Petera vārdiem "Vīrietis labākos gados", kas bija jāsagatavo 20 minūšu laikā. Visas uzstāšanās, kā allaž koru šovā, bija vienlaikus gan muzikāls, gan teatralizēts priekšnesums, un to visu kopā vērtēja kompetentā žūrija, kurā darbojās dziedātāji Inese Bumbiere-Kaže un Žoržs Siksna, kā arī aktrise Katrīne Pasternaka. Pasākuma gaisotni asprātīgi papildināja vakara vadītītājs Jānis Ozoliņš.

Lai gan neviena priekšnesuma vērtējuma atzīme nebija zemāka par "8", summējot žūrijas vērtējumus un ņemot vērā skatītāju simpātijas, galveno titulu "Zelta koris" ieguva "Frachori". Arī citi kori ieguvu titulus, par ko žūrija lēma pēc priekšnesumiem: "Personību koris" – "Muklājs"; " Žilbinošākais koris" - "Undīne"; "Koris kā viena molekula" – "Vecie draugi"; "Saulstariņš" – "Gaiziņš"; "Smalkais stils" – "Ropaži".

Noslēgumā visu koru vīri, tāpat kā Simtgades dziesmu svētkos, vienojās skaistajā Jurjānu Andreja dziesmā "Lūk, roze zied" ar Anša Līventāla vārdiem, bet 100 dalībnieku kopkoris vienotā interpretācijā nodziedāja jau izskanājušo dziesmu "Vīrietis labākos gados". Paldies visiem dalībniekiem un kora "Undīne" dziedātājām par lieliski noorganizēto muzikālo pēcpusdienu Carnikavā!