Drukāt

Dzejas dienas Carnikavā piedzīvotas rudenīgi apcerīgās noskaņās

.

Dzejas doena 2019-274614. septembrī tautas namā "Ozolaine" norisinājās Carnikavas novada bibliotēkas rīkotais Dzejas dienu pasākums "Ieejot rudenī", kurā piedalījās dzejnieces Aija Celma un Inta Špillere, bet muzikālo pasākuma ietērpu radīja grupa "Divas balsis".
 
 
"Ir dzīve skatuve
Mēs aktieri šai spēlē,
Kur katram savs laiks uznākt,
Savs laiks projām iet.
Un tādēļ jāpaspēj,
Gan iejusties, gan mīlēt,
Pirms tavai izrādei
Tiek aizkars aizvērts ciet.
Var lomas mainīties
Un jauni tēli ienākt,
Bet galvenā šai dzīvē
Loma pieder tev.
Ir tava režija
Un izrāde šī tava,
Par izdošanos vari
Applaudēt pats sev," - ar šo dzejnieces Aijas Celmas dzejoli iesākās Dzejas dienu pasākums, liekot aizdomāties par dzīves ritmu, mūsu misiju, dzīvojot uz šīs zemes.
 
Pasākuma rudenīgo noskaņu vairoja košo ziedu, lapu un noskaņu attēlu projekcijas uz lielā ekrāna, kas lieliski sasaucās ar zālē izvietotās izstādes "Latvijas dārgumi" eksponātiem.
 
Abu dzejnieču daiļrade ir spilgta, bet krasi atšķirtīga. Aijas Celmas dzeja ir ļoti sievišķīga, bet Intas Špilleres vārsmas – reālistiskas un reizēm patiesi skumjas.
 
Mūziķi atskaņoja gan Raimonda Paula, gan citu komponistu melodijas, arī tādas, kam tekstu autores Aija Celma un Inta Špillere. Pasākuma noslēgumā savu atraktīvo, spraigo, reizēm vētraino dzeju lasīja arī carnikavietis, dzejnieks Aivars Krūkliņš.
 
Liels paldies dzejniecēm un mūziķiem par skaisto pēcpusdienu!
 
I. Ezermale