Drukāt

11. janvārī atklās Edītes Ezeriņas personālizstādi "Fotogrāfija mani iedvesmo"

.

11. janvārī plkst. 14.00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine" aicinām uz fotomākslinieces Edītes Ezeriņas personālizstādes "Fotogrāfija mani iedvesmo" atklāšanu. Izstādē autore rāda fotogrāfijā iemūžinātas norises Latvijas dabā.
 
Edīte Ezeriņa ir dzimusi un uzaugusi Gulbenē, taču vēlāk iedzīvojusies Jūrmalā. Atlasot darbus savai personālizstādei, fotogrāfe izvēlējusies rādīt fotogrāfijā iemūžinātas dabas norises, apcerīgus mirkļus pie jūras vai Lielupes. E. Ezeriņa ir Jūrmalas fotokluba Aspazija aktīva dalībniece.
 
"Katra fotogrāfija, ko uzņemam ir daļa vēstures, bieži vien nozīmīgāka nekā mēs to novērtējam ikdienā. Tā ļauj šķetināt atmiņu kamolu raitāk un precīzāk, bez izskaistinājumiem, izdomājumiem un fantāzijām. Reāls laiks, reāls brīdis, reāls atspoguļojums, " atzīst E. Ezeriņa.
 
Edīte Ezeriņa dzimusi 1939.gadā Vidzemē, Gulbenes novadā. Daba, dzīvnieki un putni vienmēr ir bijuši tuvi Edītei. Arī izstādē ir notverti dabas mirkļi dažādās Latvijas vietās un par katru fotogrāfiju ir savs stāsts, kas ir saistīts ar fotogrāfes dzīvi.
 
Izstāde tautas namā būs apskatāma līdz 23. februārim.