Drukāt

700 dejotāji Carnikavā lustīgi izdejo skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ieskaņas sadanci

.

dsadancis2020-72607. martā Carnikavas pamatskolas telpas piepildīja bērnu un jauniešu dejotprieks, kurā viņi dalījās ar skatītājiem koncertuzvedumā "Saules meitas sagšas raksta". Sadancī piedalījās 14 kolektīvu, kopā 700 bērnu un jauniešu no dažādām Latvijas vietām, to skaitā 120 jaunie dejas draugi no kaimiņvalsts Lietuvas.
 
Kolektīvi parādīja, ka ir labi sagatavojušies šovasar gaidāmajiem skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumiem un lielkoncertiem, kas norisināsies jūlijā. Carnikavas sadanča kuplais dejotāju pulks tur būs daļa no 15 000 dejotājiem, kas skatītājus gan koncertos klātienē, gan pie televizoru ekrāniem priecēs ar savu dejotprasmi.
 
Koncertuzvedumā piedalījās:
JDK "Abi divi" un BDK "Dālderītis" no Carnikavas, DA "Dancītis", VPDK "Dancītis" un BDK "Teiksmiņa" no Rīgas, TDK "Daina" no Ķekavas, VPDK "Janita" un BDK "Oļi" no Olaines, BJDK "Pūpolītis" no Lielvārdes, BDK "Upīte" un JDK "Straujupe" no Tīnūžiem, JDK "Vizbulīte" no Siguldas, TDK " Saulīte" no Saulkrastiem, kā arī viesu kolektīvs "Pynimélis" Panevēžas Lietuvā.
 
 
G.Keiša