Drukāt

Atcelts 29. maijā plānotais filmas “Pilsēta pie upes” seanss tautas namā

.

Atcelts  29.maijā Carnikavas tautas namā "Ozolaine" plānotais filmas "Pilsēta pie upes" seanss. Filma Carnikavā jau demonstrēta 22. un 26. maijā, ievērojot valstī noteiktos piesardzības pasākumus. 

Biļetes uz filmas seansiem skatītāji iegādājās iepriekšpārdošanā. Uz katru seansu tika pārdots ne vairāk kā 23 biļešu. Tā kā interese par iespēju noskatītis filmu Carnikavā ir neliela, plānotais seanss 29. maijā ir atcelts.

Jau vēstīts, ka jaunās režisora Viestura Kairiša filmas seanss iepriekš bija paredzēts 13.martā, taču tieši no šī datuma valdība izsludinājā visā valstī ārkārtējo situāciju saistībā ar infekcijas Covid-19 izplatību, nosakot stingrus pulcēšanās aizliegumus.  

Par filmu "Pilsēta pie upes" (Piļsāta pi upis)

Ansim ir nevainīga profesija - daiļkrāsotājs, un viņš ir pieprasīts pie visām varām, kas nomainās īsā laika posmā pagājušā gadsimta 30. gadu beigās. Patosa pilnos ulmaņlaikus nomaina skarbie komunistu, tad nacistu režīmi... Viņa iecerētā ir ebreju meitene Zisla, taču jaunās sievietes tēvs liek mīlai šķēršļus. Sagadās tā, ka šajā laikā Anša dzīvē uzrodas arī glītā latviete Naiga. Starp trīs varām, kas sabradā Anša pilsētu, divām sievietēm, kas plosa viņa sirdi, iespējama tikai viena izvēle...

Galveno varoni Ansi filmā atveido Dāvis Suharevskis, viņa partneri ir lieliskie latviešu aktieri Agnese Cīrule ("Homo Novus", seriāls "Sarkanais mežs") un Gundars Āboliņš ("Homo Novus", "Bille"), arī leģendārais lietuviešu aktieris Jozs Budraitis, kā arī čehu aktrise Brigita Cmuntova.

Režisora Viestura Kairiša filmas scenārijs tapis pēc Gunara Janovska tāda paša nosaukuma romāna motīviem. Kairišs filmu veido kopā ar saviem ilggadējiem radošajiem partneriem – mākslinieci Ievu Jurjāni un operatoru Gintu Bērziņu; viņu iepriekšējais kopdarbs - spēlfilma "Melānijas hronika".

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma latviešu, latgaliešu, krievu un vācu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Filmas garums -118 minūtes