Drukāt

Izsludināta pieteikšanās Ojāra Vācieša literārajai prēmijai dzejā

.

Dzintara-dziesmas-vesture Ojars-Vacietis-664x523Ādažu novada Carnikavas pagasts izsludina konkursu uz Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā, kas tiek pasniegta reizi gadā par iepriekšējā literārajā gadā izdotu dzejoļu krājumu.
Pretendentus Ojāra Vācieša literārajai prēmijai dzejā var izvirzīt izdevniecības, grāmatu apgādi, laikrakstu, žurnālu redakcijas, kultūras institūcijas, kā arī valsts un sabiedriskās organizācijas.
 
Pieteikumus konkursam var iesniegt līdz 2021. gada 1. oktobrim plkst. 14.00 Carnikavas pagasta Klientu apkalpošanas centrā (Stacijas ielā 5, Carnikavā). Prēmijas fonds ir 1000 eiro (pēc normatīvajos aktos paredzēto nodokļu atskaitīšanas).
 
Ar konkursa nolikumu var iepazīties Carnikavas pagasta Klientu apkalpošanas centrā vai ŠEIT. Tālrunis informācijai: 26378644.
 
Pērn komisija pieņēma netradicionālu lēmumu apbalvot divus dzejniekus - Ingu Pizāni par dzejas krājumu "Siena, ko nosiltināt" (Jāņa Rozes apgāds, 2019) un Jāni Hvoinski par dzejas krājumu "Mūza no pilsētas N" (Neputns, 2019).
 
Ojāra Vācieša prēmija tiek pasniegta kopš 2003. gada, un tās laureātu vidū ir Jānis Rokpelnis, Amanda Aizpuriete, Inese Zandere, Inga Gaile, Andra Manfelde, Pēteris Brūvers, Imants Auziņš, Ronalds Briedis, Edvīns Raups, Leons Briedis, Anna Auziņa, Anna Dzintare, Māris Salējs.
 
Arī šogad Ojāra Vācieša prēmija tiks pasniegta novembrī, atzīmējot dzejnieka dzimšanas dienu.