Notikumu kalendārs

Piektdiena 09 Septembris 2016
  • Dzejas dienu koncerts "Bezpiederīgie mīl vairāk"

    BEZPIEDERiGIE-MiL-VAIRaK A1 lapai

    9. septembrī plkst. 19:00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine", Jūras ielā 1a dzejas dienām veltīts kameruzvedums "Bezpiederīgie mīl vairāk".

    Uzveduma programmā literatūras gada balvas ieguvējas Liānas Langas neparastā sociāli uzlādētā mīlestības dzeja autores lasījumā, Jāņa Deinata jaunāko fotogrāfiju projekcijas un mūsdienu komponistu kamermūzika Egīla Šēfera (klarnete, elektronika) un Toma Ostrovska (klavieres, elektronika) izpildījumā.

    Šajā uzvedumā apvienojas latviešu literatūra, mūzika un foto māksla. Tematiskais impulss programmai ir Liānas Langas dzeja, kas aicina aizdomāties par patiesām un svarīgām vērtībām, kas izaicina ar naudu un varu aizņemtos prātus, liek "atmosties no miega" un ieraudzīt, kas notiek mums apkārtun mūsos pašos. Jānis Deinats, fotografēdams apdzīvotas vietas, cilvēku un arhitektūras mijiedarbību, notver ko daudz dziļāku, ilgu pilnu, samīļojamu, ko tādu, kas mājo ikvienā no mums. Mūsdienu latviešu skaņražu, slavenākā igauņu komponista Arvo Perta un amerikāņu minimālista Stīva Reiha mūzika attēlus un vārdus satver un piepilda, radot brīnišķīgu jūtu ietvaru.

    Programmā:
    Albans Bergs
    Mārīte Dombrovska
    Ēriks Ešenvalds
    Stīvs Garets
    Arvo Pērts
    Stīvs Reihs

    Ieeja bez maksas.
    Piedāvā Latvijas koncerti un Carnikavas novada dome