Notikumu kalendārs

Sestdiena 26 Novembris 2016
  • Izstādes "Metāla sirds" atklāšana

    metals plakats lapai

    No stikla līdz metālam – 2016. gadā Carnikava iepazīst Latvijas matērijas

    2016. gads Carnikavā aizvadīts, iepazīstot dažādas Latvijas matērijas, sākot ar stiklu, papīru, ādu, mālu, koku, audumu, akmeni un 26. novembrī plkst. 17.00 noslēdzot ciklu ar izstādes “Metāla sirds” atklāšanu.

    Izstādē, kas Carnikavas tautas namā “Ozolaine” būs apskatāma līdz 2017. gada 25. janvārim, piedalīsies vairāki metālmākslinieki – Latvijas Mākslas akadēmijas Metāla dizaina apakšnozares vadītājs Arvīds Endziņš, Carnikavas novada vecmeistars Helmuts Āķis, metālmākslinieki divās paaudzēs – tēvs un dēls Igo un Toms Celmiņi.

    Atklāšanas diena ir iespēja satikt metāla mākslas nozares meistarus, kā arī ikvienam interesentam piedalīties radošās darbnīcās – darboties ar šo matēriju praktiski, uzzināt par metāla pārsteidzošajām īpašībām un saklausīt tā skaņu pasauli. Šoreiz viesos būs Zinātkāres centra “Zinoo” eksperti, kas eksperimentālā priekšnesumā atklās metāla neparastās fizikālās un ķīmiskās īpašības. Tiem, kas vēlas ne vien apbrīnot materiālu, bet arī pielikt paši savu roku, lai pagatavotu ko īpašu, būs aicināti LMA Metāla dizaina nodaļas vadībā veidot eglīšu rotājumus vai izkalt izstāžu ciklam Latvijas matērija veltītu monētu un iepazīt amata noslēpumus kopā ar meistaru Helmutu Āķi.

    2017. gadā Carnikavā tiks atklāta nākamā Latvijas Valsts simtgadei veltītā tēma – “Latvijas gars”, veidojot sarunu ciklu kopā ar Latvijas kultūrā nozīmīgām personībām. Meklēsim identitāti, kas veido mūsu latviskās pastāvēšanas pamatu dažādās jomās. 27. janvārī iesāksim ar “Skaņrades garu”, kur aicināsim uz sarunu latviešu komponistus, 3. martā pievērsīsimies spēles garam, izejot sarunu loku “Dzīva spēle” kopā ar teātra pasaules pārstāvjiem, 29. aprīlī visā Carnikavas novadā mākslas dienas ietvaros sajutīsim “Piejūras garu”, ko caur dažādām mākslas tehnikām un žanriem atklās mākslinieki, 2. jūnijā risināsim tēmu “Tradīciju gars”, no jauna atklājot latvisko tradīciju spēku, 3. septembrī kopā ar projektu 1836 pievērsīsimies Latvijas “Dabas garam”, 13. oktobrī, pieminot Latvijas dzejas dižgarus, caur Ojāru Vācieti un Imantu Ziedoni saklausīsim “Vārda spēku”, bet ciklu noslēgsim 8. decembrī, kopā ar Latvijas zinātniekiem atklājot sarunu loku “Apgaismots gars”.

    Sajūti Latviju Carnikavā.