Notikumu kalendārs

Otrdiena 14 Marts 2017
  • Simtgades pasākumu plānošana

    Carnikavas novads LV100 saraksts hor lapai

    14. martā plkst. 18:00 Carnikavas Novadpētniecības centrā aicinām uz simtgades pasākumu plānošanu Carnikavas novadā.

    „Es esmu Latvija” – ar šādu vēstījumu top valsts simtgades pasākumi Latvijā, sākot ar 2017. gadu un līdz pat 2021. gadam, kas vēsturiski atbilst arī Latvijas kā valsts izveides un nostiprināšanās ceļam. Arī Carnikavas novads gatavojas simtgades svinībām un vēlas aicināt ikvienu dalīties savās idejās un iniciatīvās, kā arī pievienoties esošo nosprausto mērķu īstenošanai.

    Ir izveidots saraksts, kas atspoguļo šobrīd plānotās aktivitātes Carnikavas novadā, kas saistītas ar valsts simtgades svinībām. Sarakstā iekļauti gan pašvaldības, gan nevalstisko organizāciju piedāvātie pasākumi. Saraksts ir atvērts jaunām ierosmēm un laika gaitā var tikt papildināts.

    Kā viens no centrālajiem Latvijas dzimšanas dienas svinību pasākumiem 2018. gadā Carnikavas novadā ir Ciemu dienas, kuru laikā katrs ciems var izstāstīt savu īpašo stāstu, palepoties ar sev raksturīgām un nozīmīgām kvalitātēm, kā arī saliedēt ciema iedzīvotājus kopīgu svētku radīšanai. 14. martā plkst. 18:00 Carnikavas Novadpētniecības centrā aicinām ciemu biedrības un iedzīvotājus, kā arī ikvienu interesentu pievienoties ciemu dienu plānošanai, kā arī uzzināt par iespēju piedalīties „Sabiedrība ar dvēseli” izsludinātajā projektu konkursā, kas paredz atbalstīt ar Latvijas valsts simtgadi saistītās sabiedriskās iniciatīvas.

    Katrs no mums ir daļa no Carnikavas novada, daļa no kopējās pagātnes, tagadnes un nākotnes, tāpēc aicinām veidot svētku laiku paliekošu, neaizmirstamu un nozīmīgu mums visiem!