Notikumu kalendārs

Piektdiena 08 Decembris 2017
  • Saruna par zinātni un izstādes "Apgaismots gars" atklāšana

    Apgaismots gars plakats lapai

    8. decembrī plkst. 18:00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine" tiks atvērta Jauno mediju kultūras centra RIXC piedāvātā izstāde "Apgaismots gars" un noritēs saruna par zinātni, kurā zinātnes tēma tiks apskatīta plašāk arī mākslas un uzņēmējdarbības kontekstā.

    Carnikava turpina pērn iesākto Latvijas valsts simtgadei veltīto izstāžu ciklu triloģiju: Latvijas matērija (2016), Latvijas gars (2017) un Latvijas sapņi (2018), kā ietvaros tautas namā "Ozolaine" tiek organizētas tematiskas izstādes ar pievienoto vērtību.

    "Latvijas gars" (2017) ir izstāžu un sarunu cikls, kas ieved nemateriālo vērtību pasaulē - mūzika, dzeja, proza, zinātne, teātris, aicinot uz sarunu katrā no jomām nozīmīgas personības, lai kopīgi rastu atbildes uz šobrīd aktuāliem jautājumiem un arī tuvinātos izpratnei par to, kas ir latviskā identitāte. Noslēdzošajā sarunā par zinātni ir aicināti piedalīties kvantu fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs, Jauno mediju kultūras centra RIXC vadītāja Rasa Šmite un uzņēmējs, SIA RUBRIG valdes priekšsēdētājs Dainis Bonda, apskatot zinātnes lomu šodien un nākotnē, tās iespējas radošajās un uzņēmējdarbības sfērās. Sarunu vadīs žurnāliste, raidījuma "Zināmais nezināmajā" vadītāja Sandra Kropa.

    Izstādi "Apgaismots gars" piedāvā Jauno mediju kultūras centrs RIXC, kura uzmanības lokā ir mākslas projekti, kas apvieno mākslu, zinātni un jaunākās tehnoloģijas. Izstādē "Apgaismots gars" tiks piedāvāti apskatei divi RIXC veidotie projekti – "RT-32. Akustiskās telpas laboratorija" par Irbenes radioteleskopa vēsturi un mākslinieku eksperimentiem ar radioastronomiju, kā arī mākslinieku Rasas un Raita Šmitu īstenotu projektu "Runā ar mani", kas ir mākslas pētījums par cilvēku un augu komunikāciju, kas īpaši tiecas izzināt attiecības starp dabu un cilvēkiem, bioloģiju un tehnoloģijām, bioloģiskajiem un sociālajiem procesiem. Interaktīvās izstādes centrā ir cilvēku komunikācija ar augošām pupām, un mākslinieki uzdod jautājumu: "Vai augi aug labāk, garāki un skaistāki, ja cilvēki ar tiem runā?"

    Ar zinātnes tēmu būs noslēdzies cikls "Latvijas gars" Carnikavā, bet Latvijas valsts simtgades gads tiks veltīts "Latvijas sapņiem", kopīgi meklējot pirmvielu, no kuras veidot nākamās brīvās Latvijas simtgades. Ciklu atklāsim 20. janvārī ar Agneses Bules izstādi "Latviešu sapņi".