Notikumu kalendārs

Sestdiena 25 Augusts 2018
  • XVII Nēģu svētki Carnikavā

    Negu svetki 2018 plakats lapai

    Šogad jau 17. Carnikavas Nēģu svētkus svinēsim ar moto "Ķer nēģus un sapņus Carnikavā", ļaujoties svētku burvībai divās skatuvēs un plašā izklaides programmā!

    Jau no paša rīta Carnikavas centrā darbosies amatnieku tirdziņš, atrakcijas bērniem un sportiskas aktivitātes.

    Svētku ietvaros notiks sacensības dažādos sporta veidos – pludmales volejbolā, florbolā, strītbolā, zolītē, kā arī sporta stadionā noritēs Latvijas atklātā veterānu čempionāta futbolā 40+ "Daiņa Gudermaņa kausa" izcīņa.

    Uz galvenās skatuves parkā – Sajūtu ostā – norisināsies kulinārijas meistarklase, nēģu un arī nēģu suši ātrēšanas sacensības, un protams, nēģu zupas baudīšana, kas vārīta 400 litru lielā katlā. Sajūtu ostas dienas pirmajā cēlienā gaidāmi muzikāli, atraktīvi un izklaidējoši priekšnesumi, kā arī muzikāls koncertšovs visai ģimenei "Izklausies dzirdēts mežā", bet vakara muzikālajā programmā uzstāsies grupa "Dagamba", vijolnieks Raimonds Ozols ar leģendāro mūzikas grupu "Zodiac", rokenrola meistari – apvienība "Big Al & the Jokers", bet pēc uguņošanas zaļumballi iegriezīs grupa "CoCo Orchestra" ar solistiem Ati Zviedri un Valteru Frīdenbergu, bet dejas līdz rīta gaismai spēlēs DJ Jānis Kozlovskis.

    Savukārt Sapņu ostā varēs veldzēties Gaujas krastā, kur apmeklētājus līdz jūrai vizinās vikingu un zvejnieku laivas, zinātnisku eksperimentu šovu un saldējuma darbnīcu bērniem piedāvās ZINOO, dažādās radošās un izzinošās darbnīcās radoši izpausties varēs gan lieli, gan mazi. Sapņu ostas muzikālo veldzi sniegs trio "Trivium", grupa "Summer Knight Band", Marikas Šaripo un Evilenas Protektores kvartets, vokālā grupa "Latvian Voices" ar koncerptogrammu "Sudrabs", muzikālā apvienība "Nepieradinātā folka orķestris" un grupa "Tautumeitas".

    Pēc Uguņošanas plkst.24.00 no Carnikavas tautas nama "Ozolaine" (Jūras iela 1a) kursēs bezmaksas autobuss uz Carnikavas novada ciemiem (Carnikava-Kalngale, Carnikava-Lilaste)

    Svētku programmā neizpaliks tradicionālais Svētku gājiens ar lielo Nēģu karali priekšgalā, laivu parāde un uguņošana virs Gaujas! Tiekamies Nēģu svētkos!