Notikumu kalendārs

Piektdiena 07 Septembris 2018
  • Filma "Bille"

    Bille Carnikava 2018 lapai

    7. septembrī plkst. 19:00 Carnikavas tautas namā "Ozoaline" tiks rādīta spēlfilma "Bille" visai ģimenei - pēc rakstnieces Vizmas Belševicas autobiogrāfiskā romāna "Bille" motīviem.

    Latvijas simtgades filma par meiteni ar vērīgo acu skatienu tapusi pēc populārās rakstnieces Vizmas Belševicas daļēji autobiogrāfiskā romāna „Bille" motīviem. Bez izskaistinājumiem un saldas cukura glazūras tā vēsta par cilvēkbērna dzīvi un izaicinājumiem 30. gadu Latvijā. Tā ir filma par bērnību gan lieliem, gan maziem, kas atgādina, ka arī aiz ikdienišķā iespējams pamanīt brīnumus. Nesaņemta mīlestība ģimenē, grūtības iederēties apkārtējā sabiedrībā, apziņa, ka esi savādāka, nespēj atņemt Billei sapņus, viņa nelokās un nelūst, bet atrod pati savu ceļu. Kad mazajai meitenei šķiet, ka mājās atgriezties vairs nedrīkst, Bille ir apņēmības pilna kopā ar draugiem atrast sapņu zemi Leiputriju.

    Galveno Billes lomu atveido Rūta Kronberga. Billes mātes lomā iejūtas Elīna Vāne, tēva - Artūrs Skrastiņš, bet vecmāti tēlo Lolita Cauka. Filmā piedalās arī Lilita Ozoliņa, Gundars Āboliņš, Guna Zariņa, Pēteris Liepiņš, Vilis Daudziņš, Maija Doveika un citi pazīstami latviešu aktieri.

    Filmas uzņemšana norisinājusies visā Latvijā: gan Rīgā - autentiskajā rakstnieces bērnības mājā Vārnu ielā, gan Vecrīgā, Sarkandaugavā un Maskavas forštatē, gan Tērvetē, Tukuma apkaimē, Baldonē, Gulbenē un citur.

    Filmas "Bille" radošās grupas pamatsastāvu veido filmas scenārija autori Arvis Kolmanis un Evita Sniedze, režisore Ināra Kolmane, operators Jurģis Kmins, māksliniece Ieva Romanova. Filmā izmantota komponista Pētera Vaska mūzika.

    Spēlfilma, 110 min
    studija: Deviņi
    sadarbībā ar: Studija 2 (Lietuva), MasterFilm, Magic Lab (Čehija)

    Biļetes cena: 3 EUR