Notikumu kalendārs

Svētdiena 16 Septembris 2018
  • Dzejas dienas Carnikavā

    Pirmviela Vilks kopa lapai

    Dzejas dienu ietvaros Carnikavas tautas namā "Ozolaine" 16. septembrī norisināsies divi mākslas notikumi, kas paredzēti gan maziem, gan lielākiem dzejas un mākslas līdzradītājiem un mīļotājiem.

    Septembris ir vārda spēka un poēzijas laiks, kad piedāvājam meklēt šīs mākslas saskarsmes trajektorijas arī citiem radošās izpausmes veidiem. 16. septembrī, svētdienā plkst. 14:00 bērnus jau no 3 gadu vecuma kopā ar vecākiem un lielākajiem brāļiem un māsām aicinām uz neparastu piedzīvojumu – zīmējumu un objektu izrādi "Vilks", ko piedāvā zīmējuma teātris.

    – Vai zināt, kurš ir vilks?

    – Es esmu vilks, jo es tikko vilku lielu svītru.

    – Es esmu vilks, jo es tikko vilku garu skaņu.

    – Es esmu vilks! Jo es vilku vilku!

    Izrāde sākas ar baltu un tīru telpu. Pēkšņi tajā sāk rotaļāties gleznotāja, mūziķis, aktrise un režisors. Mazo skatītāju acu priekšā viņi spēlējas ar valodu un vārdiem, tautasdziesmām, mūziku, mīklām un brīnišķīgiem zīmējumiem, izstāstot neskaitāmus stāstus par vilku pelēci. Nepilnas stundas laikā baltās sienas ir klātas krāsainām gleznām, kas, šķiet, saplūst un kustas gluži kā multfilmā, telpu ir piepildījusi mūzika un dažādi dzīvnieki, bet bērni tiek aicināti uz skatuves zīmēt un spēlēties kopā ar aktieriem. Izrāde ilgst 1 stundu, latviešu valodā. Izrādē piedalās: gleznotāja – Anda Lāce, aktieri – Marta Grase, Kārlis Derums, Varis Klausītājs. Izrāde notiek ar VKKF atbalstu."

    Un jau pēc pāris stundām plkst. 18:00 turpināsim neparasto mākslu sintēzes spēli ar mūzikas, mākslas un dzejas performanci "Pirmviela". Performances laikā satiksies krāsa un attēls - Kristīne Kutepova, skaņas plūsma - Artūrs Kutepovs, kustības trajektorija - Kristīne Rublovska un dzejas vārds Ausma Perons. Mākslinieki meklēs skaņas, kustības, vārda un attēla pirmvielu – kopēju saskarsmes platformu, kas ļauj veidot vienotu mākslas telpu. Gleznas, kas taps pasākuma laikā, kā arī audio celiņš veidos izstādi, kas tautas namā "Ozolaine" būs apskatāma līdz 2. novembrim. Izstāde norisinās izstāžu cikla "Latvijas sapņi" ietvaros, kas veltīta Latvijas simtgadei. Izstādes skatāma darba dienās no 12:00 līdz 17:00 vai citos laikos, iepriekš piesakoties, 29541105, Agnija

    Ieeja Dzejas dienu pasākumos ir bez maksas.