Drukāt

Lieldienu pasākumi Carnikavā

.

Lieldienas Carnikavas novada

Lēnām, bet neatlaidīgi nāk pavasara laiks un arī krāsainākie pavasara svētki - Lieldienas. Piedāvājam pavasara svētkus sagaidīt raibi un krāsaini, ar senajiem tradīciju ritiem un jautrām atrakcijām, konkursiem un pārsteigumiem. 

 19. MARTĀ LIELĀ DIENA CARNIKAVAS NOVADPĒTNIECĪBAS CENTRĀ

13:00 Saules lūkotavas
Saruna par Saules laika skaitīšanu un Saules lūkotavām Latvijā un citviet pasaulē.
Aicinām pirms saulgriežu svinībām smelties iedvesmu, ielūkojoties veidos, kā cilvēks var sekot līdzi Saules gaitai debesu jumā. Savā pieredzē un ceļojumu iespaidos dalīsies folkloras kopas “Budēļi” dalībnieks Guntars Vaivars.

15:00 Lielā diena “Cēlājos”
Pavasara saulgriežos diena un nakts ir viena garuma. Lai gaisma gūtu pārsvaru un daba varētu uzsākt savu ritējumu pretim gaismai un jaunam dzīvības ritam, tā ir jāiešūpina, jāiekustina, jāieripina. Kopā ar grupu “Lata Donga”, pašmāju “Cēlājiem” un Ādažu tradīciju kopu “Ābols” augstu izšūposimies pušķotās šūpolēs, ripināsim turpat uz vietas krāsotas vai līdzi atnestas raibās Lieldienu olas, dzīsim putnus, lai tie nesēž pazarēs, bet palīdz atgriezties gaismai, kursim saulgriežu uguni un veiksim vēl daudz dažādas norises, kas nes jaunu prieku un jaunu gaismu.
Ieeja bez maksas

27. MARTĀ LIELDIENU PASĀKUMS VISAI ĢIMENEI "SAULE, PUTNI, PAVASARIS"
Carnikavas parkā
12:00 – 15:00 Konkurss “Carnikavas konditorejas gardums 2016”
12:00 – 12:30 Konkursa gardumu prezentācija
12:30 – 13:00 Konkursa gardumu degustācija.
Degustācijas karti varēs iegādāties pie konkursa telts, degustācijas kartes cena 1,00 EUR, visas kartes piedalās izlozē, kurā varēs laimēt konkursa žūrijas prezentbalvu!
13:30 – 14:00 Konkursa un loterijas uzvarētāju paziņošana

Pasākuma laikā darbosies dažādas atrakcijas bērniem un radošās darbnīcas: radošā darbnīca “Koņča” piedāvās seju apgleznošanu un citas Lieldienu aktivitātes, mākslas studijas “Triepiens” darbnīcā varēs apgleznot Piejūras pamatskolas audzēkņu izgatavotus koka putnus, ar kuriem vēlāk dekorēsim Carnikavas muižas parka kokus, ar stāstiem par Latvijā sastopamiem putniem iepazīstinās ornitologs Jānis Brikmanis, uzstāsies bērnu deju kolektīvs “Dālderītis”.

Tautas namā “Ozolaine”

17:00 Koncertuzvedums visai ģimenei “Lieldienu Zaķa skola”
Kopā ar Čučumuižas rūķiem mācīsimies Lieldienu darbiņus un sagaidīsim Lieldienu Zaķi!
Ieeja 2,00 EUR
Biļetes varēs iegādāties tautas namā “Ozolaine” pusstundu pirms pasākuma.

28. MARTĀ CARNIKAVAS NOVADA MAZO VOKĀLISTU KONKURSS "CARNIKAVAS CĀLIS 2016"

Carnikavas tautas namā "Ozolaine"
12:00 “Carnikavas Cālēns 2016”Konkurss bērniem vecuma grupā līdz 4 gadiem (ieskaitot)
14:00 “Carnikavas Cālis 2016” Konkurss bērniem vecuma grupā no 5-6 gadiem (ieskaitot)

Katras grupas 1 laureāts tiks izvirzīts Starpnovadu konkursam “Skanīgākais Cālis 2016”, kas notiks š.g. 3.aprīlī Salaspilī.
Konkursa nolikums un pieteikuma anketa pieejama Carnikavas novada mājaslapā www.carnikava.lv, kā arī tautas namā “Ozolaine”. Pieteikšanās līdz 20.martam.