Drukāt

Foto orientēšanās un Ražas svētki Carnikavā

.


24. septembrī starptautiskās Tūrisma dienas ietvaros Carnikavā norisināsies foto orientēšanās, bet noslēgumā – Ražas svētki Carnikavas Novadpētniecības centrā.


Lai atklātu Carnikavas vietējās dabas un kultūras vērtības, gan vietējie iedzīvotāji, gan novada viesi tiek aicināti piedalīties foto orientēšanās sacensībās. Reģistrācija un orientēšanās uzdevumu izdalīšana no plkst. 12:00 līdz 12:30 Carnikavas tūrisma informācijas centrā (Stacijas iela 5). Noslēgums plkst. 16:00 un apbalvošana plkst. 17:00 Carnikavas Novadpētniecības centrā.

Orientēšanās laikā dalībniekiem ar fotoaparātu, viedtālruni vai citu ierīci, ar kuru var uzņemt fotogrāfijas, kuras pēc tam var ievietot datorā, būs jāfiksē kartē norādītie objekti, jāpilda uzdevumi vai arī jāatrod objekti, kas nebūs norādīti kartē. Visi kontrolpunkti atradīsies Carnikavas apkārtnē, tāpēc sacensības varēs veikt vai nu kājām vai ar velosipēdu. 

Turisma diena 2016 lapai
Jau no 15:00 Novadpētniecības centrā orientēšanās dalībnieki tiks gaidīti ar siltu miežu putru, kā arī noritēs Jumja tirgus un rudens ražas parāde kopā ar vietējiem mājražotājiem un amatniekiem. No 16:00 līdz 17:00 etnogrāfes Indras Čeksteres vadībā varēs iepazīties ar Maizes ceļu “No grauda līdz kukulītim” – uzzināt kā top maize un arī nobaudīt treju graudu Jumja klaipu. Gatavosim arī Jumja steberi, kas tiek veidota no pārī jeb Jumī augušām rudens veltēm. Katra ģimene ir aicināta atnest arī nelielu savas ražas velti – ziemas sagatavotu sēņu vai ievārījumu burciņu vai pašu audzētu dārzeni, kas piedalīsies Jumja tirgus lielajā izsolē. Noslēgumā plkst. 17:30 raženi izdziedāsimies un izdejosimies kopā ar Saulkrastu folkloras kopu “Dvīga”, Carnikavas “Cēlājiem” un Ādažu tradīciju kopu “Ābols”, kā arī kursim nelielu pateicības ugunskuru kopā ar Kaiju Brisoni un Ādažu “Ābolu”.