Drukāt

Atklāta izstāde "Auduma Visums"

.

top darbsIelūkoties auduma visumā, būt klāt mākslas darba tapšanas procesā, pieredzēt "Baltā galdauta" tapšanas sākuma punktu un radīt pašiem savu mākslu uz auduma - to visu piedzīvoja izstādes "Auduma visums" atklāšanas apmeklētāji aizvadītajā sestdienā Carnikavas tautas namā "Ozolaine".

Viss iesākās ar līganu velkamo stāvu griešanos, kur kārtu pa kārtai tautas lietišķās mākslas studijas "Auseklītis" dalībnieces kārtoja lina diegus, no kuriem pasākuma gaitā uzpina velku "bizi". Tas ir pirmais solis un iesākums Baltajam galdautam, kuru sāksim aust šā gada 18.novembrī, Latvijas Valsts dzimšanas dienā. Carnikavas novada iedzīvotāju kopīgi austais galdauts būs veltījums Latvijas Valsts simtgadei, un to paredzēts klāt kopīgā svētku galdā 4.maijā.

ATTĒLU ATSKATS

Turpat blakus, zāles vidū, bijām liecinieki pavisam neparastam procesam - mākslinieces Lindas Kozules darba "Chloe" tapšanai. Audekla gabali, kuri sākumā rēni gulēja uz grīdas, vienā mirklī tika sarausti mākslinieces tvērienā, kurā, kā saka Linda Kozule, ietverta īpašā Carnikavas aura un enerģija. Šobrīd darbs "Chloe" rotā tautas nama zāli un aicina ikvienu aplūkot šo mirkļa impulsa un enerģijas simbiozi auduma struktūrā.

Paralēli lina velku "bizes" un Lindas Kozules mākslas darba tapšanai, apmeklētājiem bija iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, apgleznojot un batikojot auduma maisiņus.
 

Izstādē līdztekus Lindas Kozules darbiem iespējams aplūkot mākslinieces Intas Bergas lampas "Mirdza" un "Sunflower", kuras asociējas ar debesu gaismas ķermeņiem - lampa "Mirdza" gan pēc formas, gan struktūras izstaro zvaigžņotas debess un Visuma elpu, bet lampa "Sunflower" ir gluži kā saules gaismā izplaucis zieds.

Izstāde tautas namā "Ozolaine" apskatāma līdz 29.septembrim.